Audiovisueel Ontwerp

Geoefend: Je werkt het ontwerp uit in een prototype waarmee je de samenhang en audiovisuele ontwerpkeuzes kan onderbouwen.

Wat heb ik gedaan?

Ik heb in de eerste 3 weken van dit semester een video gemaakt waarin een van de zeven zonden moest uitgebeeld worden. Ik had gekozen voor Wrath en dit uitgebeeld met een serie aan beelden. Van tevoren had ik en storyboard gemaakt van de video.

Waarom heb ik dat gedaan?

Een storyboard kan je (en heeft me) enorm geholpen met de regie en het verhaal van de video en zonder was het waarschijnlijk van mindere kwaliteit geworden.
De video vond ik een goede opdracht om mijn storytelling vaardigheden op de test te stellen. Daarnaast ben ikzelf erg geïnteresseerd in cinematografie en technieken die de storytelling bevorderen in films/video’s. Kanalen zoals Now You See It, Nerdwriter1 en Lessons From the Screenplay zijn favorieten van mij.

Wat heb ik ervan geleerd?

Ik heb geleerd dat storytelling en cinematografie on papier veel minder moeilijk is dan het daadwerkelijk uitvoeren van het project. Ik heb moeten improviseren toen ik erachter kwam dat ik te weinig beeldmateriaal had om een minuut vol te maken dus heb ik beelden gebruikt van andere films om mijn boodschap alsnog over te laten komen. Dat werkte eigenlijk veel beter dan ik had verwacht. Ik heb dus geleerd dat er niks mis is dat je een beetje onvoorbereid ergens aan beginnen, er kunnen mooie dingen uit komen.

De video

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s