Conceptueel denken

Geoefend: Je bent in staat om een gedeelte van het werkproces inzichtelijk te maken en de gemaakte keuzes te laten zien. Ideeën en schetsen dienen bijgedragen te hebben aan het gekozen concept en je kan dit ook omzetten in (meerdere) POC.

Wat heb ik gedaan?

Ik heb een concept bedacht op basis van een mind-map en schetsen en dit omgezet in een Concept voorstel. Dit is gebaseerd op onderzoek wat in het document staat.

Waarom heb ik dat gedaan?

Ik heb met mijn groep afgesproken om allemaal een concept te bedenken en deze enigszins uit te werken om er zo uiteindelijk een uit te kiezen. Ik vind de methode die ik heb gekozen makkelijk om nieuwe concepten te bedenken en uit te werken. Zo krijg ik altijd een overzicht met waar ik nou mee bezig ben, wat ik heb gedaan en eventuele inspiratie waar ik naartoe kan werken.

Wat heb ik ervan geleerd?

Ik heb geleerd dat het soms beter is als je je afzondert van de rest om je eigen methodes uit te voeren. Ik heb op school tot nu toe alleen maar concepten bedacht samen met een groep. Nu ik het een keer individueel heb gedaan merk ik dat dat niet eens zo verkeerd is. Mijn concept is weliswaar niet gekozen, maar het proces was wel interessant.

Visie document Wouter

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s