Prototypen

In het ontwikkelproces heeft de student diverse prototypen gemaakt die inzichten opleveren voor de campagne

Wat heb ik gedaan?

Wij hebben prototypes gemaakt van de wireframes die voor de eerste versie van de app waren gemaakt. Die hebben wij vervolgens uitgeprint en bij de user-test gebruikt. Wij hebben de aparte schermen van het Balsamiq bestand geselecteerd en die in photoshop op een a4’tje gezet. Die zijn vervolgens uitgeprint en uitgeknipt. Bij de test zelf hadden we de kaartjes op categorie gelegd zodat we makkelijk (tijdens de test) van scherm konden wisselen als de gebruiker dat deed.
Resultaten testplan
Daarnaast heb ik voor Digital Publishing een interactief prototype gemaakt van mijn Tools website om de leraar (en mezelf) een beter beeld te geven wat mijn uiteindelijke product moet kunnen:

Waarom heb ik dat gedaan?

De reden dat je dit het beste met prototypes kan doen is zodat de gebruiker er fysiek mee bezig kan zijn. Dat geeft ze een betere feel voor hoe de structuur van de app in elkaar zit aangezien ze niet meteen een heel overzicht hebben van de pagina’s en meer een idee krijgen hoe de app echt zal gaan werken.

Wat heb ik ervan geleerd?

Ik heb het nut van prototypen beter leren begrijpen en hoe je dit kan gebruiken in een gebruikersonderzoek en voor eigen doeleinden. Bij het testen van de wireframes zag ik pas in hoe essentieel het is om je ontwikkelingen te testen bij de doelgroep, omdat je zo op nieuwe bevindingen komt. Qua persoonlijk gebruik heb ik geleerd dat het handig is om een beter beeld te schetsen voor jezelf en zo uiteindelijk een betere afweging te maken voor je keuzes.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s