De mediastrategie is onderbouwd en bouwt verder op de communicatiestrategie

De door de student ontwikkelde mediastrategie is gebaseerd op de communicatiestrategie en het concept en bouwt hier duidelijk op voort om de klantvraag te blijven beantwoorden. De student heeft onderzoek gedaan naar de doelgroep en doelstellingen en dit onderzoek onderbouwt de inzet van middelen.

Wat heb ik gedaan?

Ik heb samen met mijn projectgroep een communicatiestrategie gemaakt en daarin zit een mediastrategie verwerkt. Ik heb het InDesign document in elkaar gezet, en deel van de archetypes en een deel van de visualisaties.
Communicatiestrategie

Waarom heb ik dat gedaan?

Ten eerste, omdat ik de meest ervaring heb met InDesign en dus waar sommige mensen 4 uur over doen, doe ik in een half uur. Het is naar mijn mening belangrijk dat een document zoals dit er mooi en verzorgd uit ziet.
Ten tweede zijn de archetypes niet geheel onbelangrijk aangezien je daar een groot deel van je doelgroeponderzoek uit kunt halen.
Ten derde zijn de visualisaties belangrijk voor de opdrachtgever omdat een beeld 1000 woorden spreken. Je kunt 100 vellen papier gaan schrijven over wat je gaat maken en hoe het eruit komt te zien, maar een opdrachtgever zal vooral geĂ¯nteresseerd zijn in het daadwerkelijke resultaat.

Wat heb ik ervan geleerd?

Ik heb geleerd dat er in een document zoals dit alles wel van elkaar afhangt. Zonder het doelgroeponderzoek valt het concept uit elkaar, zonder de doelstellingen kom je nooit aan je middelen etc. Hiervoor was ik altijd van mening dat we een hoop werk deden zodat de leraren daar tevreden mee waren en vervolgens kijk je er niet meer naar om, maar nu weet ik dat alle onderdelen cruciaal zijn voor de uiteindelijke realisatie van het concept/campagne.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s